8.06.2011

till grillningen

Måste bara tipsa, så ni hinner göra i alla fall en
sats innan grillsäsongen är över.

Jack Daniels glaze.
1 hel vitlök
1 msk olivolja
1,6 dl vatten
2,35 dl ananasjuice
0,6 dl teriyakisås
1 msk soja
3,15 dl farinsocker
3 msk citronjuice
3 msk finhackad silverlök
1 msk Jack Daniels whiskey
1 msk krossad ananas
1/4 tsk cayennepeppar.


Skär av 1, 25 cm av vitlökstoppen. Skär även av roten så att vitlöken står stadigt. Skala den men lämna så pass att löken håller ihop. Ställ den i en liten ugnsfast form och häll över olivolja. Baka 1 tim i 160 grader. Låt svalna.
Koka upp vatten, ananasjuice, teriyakisås, soja och farinsocker på medelstark värme. Sänk värmen och låt sjuda. Kläm ut den rostade vitlöken och vispa ner 2 msk av vitlöksmassan samt resterande ingredienser i kastrullen.
Låt glazen sjuda 40-50 minuter eller tills dess den reducerats till hälften och påminner om sirap till konsistensen.

Mums att hälla på köttet eller kycklingen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar